Selecteer een pagina

Wat zijn de handige app’s en tools voor webredacteuren? Uitgangspunt: alles in de browser of Android-App. En natuurlijk geen software op je computer downloaden. Hieronder mijn favoriete lijstje.

Trello

Projectmanagement

Mooie manier van projectmanagement. Weg met de mailconversaties, spreadsheets en gele plakkertjes. Werkt ook goed om je verhaal structuur te geven.

Google Keep

Bewaren

Uitkomst als je ideeën wilt opslaan,  categoriseren en van labels voorzien. Makkelijk ook als je ‘m als extensie in Chrome gebruikt om websites op te slaan.

Speechnotes

Van spraak naar tekst

Android App om gesproken woord om te zetten naar tekst. Werkt verbazend goed. Even tussendoor notities inspreken om deze vervolgens naar jezelf te mailen.

Canva

Design

Verschillende design formats zijn aanwezig. Een brochure is zo gemaakt. Handig ook de kant en klare op maat gemaakte headers voor Facebook.

Pixxlr

Photo editor

Hier kom je een heel eind mee. Werkt soepel en barst van de mogelijkheden. Werkt ook met lagen. Heeft ook een snelle ‘express’ versie voor vlotte aanpassingen en borders.

Polarr

Photo editor

De moeite waard, werkt ook met lagen, heeft aardig pallet aan kleurfilters. Je hebt er niet zoveel aan, maar met de functie ‘liquify’ kun je iemand heel dun of dik maken. Veel kleurinstellingen.

Snapseed

Photo editor

Typisch iets voor mobile journalism. Je hebt alleen je telefoon bij je. Je kunt foto’s van een filter voorzien, editen en vervolgens exporteren. Gemak kent geen grens.

Magisto

Video editor

Maakt van video’s en foto’s video-verhalen.Vanuit Magisto is het mogelijk ze direct te delen. Voor Android en iOS zijn app’s beschikbaar.

PicPlayPost

Collage editor

Handig om snel collage te maken van video en foto’s. Selecteer je frame, bepaal de stijl, preview, edit en share via Instagram, Facebook, Twitter, Youtube en nog meer.